Conform site-ului angajatorumeu.ro 82 la sută dintre IMM-urile din România consideră transformarea digitală a afacerii importantă, dar mai puțin de jumătate au făcut pași în această direcție, arată un studiu Vodafone Group, din septembrie 2022. Principala barieră în drumul spre digitalizare, lipsa fondurilor necesare, este pe cale să-și găsească rezolvare cu ajutorul fondurilor din PNRR, dedicate digitalizării IMM-urilor.
Bugetul total pentru această schemă de ajutor de stat va fi de 347,5 milioane de euro, iar antreprenorii vor putea accesa până la 100.000 de euro, în funcție de dimensiunea companiei: 20.000-30.000 euro pentru microîntreprindere, 20.000-50.000 pentru întreprindere mică; 20.000-100.000 pentru întreprindere mijlocie.
La finalul proiectului – după ce cererea este aprobată, granturile acordate și investițiile făcute -, beneficiarii trebuie să arate că afacerea întrunește minimum șase dintre cele 12 criterii de “intensitate digitală”, conform Indicelui economiei și societății digitale (DESI sau Digital Economy and Society Index). Spre exemplu, printre cele 12 criterii apare obligativitatea de a utiliza un pachet software de tip ERP (Enterprise Resource Planning).
Introducerea acestui criteriu nu este întâmplătoare: peste 80 la sută dintre companiile din România folosesc sisteme ERP învechite și insuficient digitalizate, iar prin modernizarea acestor platforme informatice s-ar putea reduce cheltuielile de funcționare și timpul mediu alocat diferitelor procese cu până la 30 la sută. Rata profitabilității ar crește, în medie, cu 20 la sută, potrivit unui studiu al companiei de consultanță Horvath & Partners.
TimeLine ERP este un pachet all-in-one, care ajută IMM-urile axate pe producție să-și automatizeze fluxurile. Dezvoltat chiar în România, la Sibiu, sistemul este livrat către companii din Uniunea Europeană – în special în Germania și România, în Polonia, Slovacia, Olanda, Bulgaria, Portugalia -, dar și în India.
Acoperă majoritatea tipurilor de producție posibile: producție de serie mare sau producție de serie mică și unicate. Domeniile industriale vizate sunt producția de serie mare (inclusiv în domeniul automotive), producția de unicate (construcția de mașini, matrițe, confecții metalice) sau producția de mase plastice și piese turnate (injecție mase plastice, producție de folie din plastic, turnătorii).
Unul dintre atuurile TimeLine ERP v15 este că integrează într-un singur produs următoarele domenii:
- gestiunea materialelor și a mărfurilor: ofertare, achiziție, antecalculație de preț pentru articole noi, vânzare produse/ servicii, comenzi electronice prin EDI pentru furnizorii automotive
- depozitare și logistică (WMS)
- CRM
- import BOM de la sisteme CAD
- producția: comenzi de producție cu planuri de lucru și rețete, comenzi multi-nivel, planificarea comenzilor de producție (generală și în detaliu), raportarea producției cu trasabilitate completă, antecalcul și postcalcul de cost
- controlul calității, managementul reclamațiilor, certificate de calitate
- gestiunea personalului și pachet financiar-contabil sau export către programele de contabilitate majore din România
- sistem de management al documentelor externe (DMS) integrat, cu arhivare
- integrare email
Puteți consulta lista completă a funcțiilor TimeLine ERP aici.
Echipa noastră are o experiență bogată în implementarea proiectelor ERP prin atragerea de fonduri europene.
Vă stăm cu plăcere la dispoziție pentru o prezentare detaliată, gratuită, sau puteți testa chiar dumneavoastră versiunea demo.
Finanțarea prin PNNR a unui ER performant realizat chiar în România este o informație care in produce satisfactie chiar și acum după 30 de ani de când am ieșit din domeniu. Primul ERP în România a fost elaborat în cadrul ICI in 1988 pe minicalculatoarele Coral. Se numea MERCUR și sunt mândru că am făcut parte din echipa de analiști și programatori care l-a realizat: Ion Ionescu, Calin Valeriu,Selagea Ion, Vali Dincă, Milici Vladimir și subsemnatul. Doar uzura morală a echipamentelor l-a trecut în uitare. Al doilealea ERP a fost elaborat plecând de la proiectul CONFAB de către o echipă ICI condusă de subsemnatul. Proiectul a fost dezvoltat și implementat în 1993 pe PC-uri la fabrica de mobila MOBEST, principalul furnizor al mobilierului din Casa Poporului, de o echipa din care a făcut parte Cibu Anisoara,Păun Iuliana,Vasile Marilena și subsemnatul. A funcționat ireproșabil pe o rețea de 24 calculatoare timp de 10 ani până când o firma occidentală a venit cu un soft actualizat cu noutățile apărute între timp. La vremea aceea prin ERP înțelegeam un sistem care integra organic toate subsistemelor începând cu planificarea, programarea producției la nivel de reper și operație tehnologica și continuând cu urmărirea producției, gestiunea stocurilor, calculația costurilor,retribuirea, contabilitatea, gestiunea personalului, aprovizionarea, desfacerea producției și raportările de rigoare.
Buna ziua,
felicitari! Cred ca datorita profesionistilor ca dvs, adica a celor care lucrau in intreprinderi si centre de calcul, s-a produs emulatia necesara pentru a punele bazele industriei IT in Romania.
Cu stima,
Calin Turcu